Dokopná 2017 - zápis + foto

21.08.2017 21:25

V. ročník „DOKOPNÉ“

Nový zámek Chodová Planá z.s. pořádal dne 19. 8. 2017 jubilejní již V. ročník „DOKOPNÉ“ v areálu zámku Chodová Planá.

Dokopná nabídla výtečné pečené bramborové placky s povidly nebo se zelím, na které přišlo spoustu jedlíků. Dle ohlasu přítomných si všichni pochutnali. A nejen placky, ale i ostatní občerstvení bylo našimi členy spolku výborně zajištěno. Po celou dobu konání akce nám hrála k poslechu  známá  country kapela „Crazy Horses“.  Na ploše před zámkem vystavovali své výpěstky také členové místního ČZS, kde byli vyhodnoceni nejlepší pěstitelé a včelaři, kteří přivezli ukázat úly a včelařské potřeby a prodej medu přímo od včelařů.

Dokopnou provázela výstava dobových fotografií - Chodová Planá před 60 lety. K vidění byl již dnes historický vůz Tatra 805, který zapůjčil p. Filip Waska, a stejnokroje PS.

Pro tvořivé a soutěživé děti byl zajištěn stánek, kde si mohly vyzkoušet hrát společenské hry a poznávací soutěže. Děti vyráběly pod vedením zkušené paní učitelky úžasné papírové čepice, brýle, taštičky a jiné vlastní výtvory, rozpoznávaly, jaké stromy rostou v lese, co žije v lese, a jiné zajímavosti o přírodě apod. Bylo velice zajímavé poslouchat, jak děti umí vyprávět.

Při této akci nám nesměl chybět dětský  skákací hrad, který byl také v obležení.  Děkujeme našim sponzorům. Celé dopoledne nám svítilo sluníčko a nálada všech přítomných byla  báječná.

Zapsala : Slávka Janochová