Dokopná 2019 článek + foto

24.08.2019 19:05

Rekord letošního ročníku Dokopné: 463 bramborových placek

 

Letošní sedmý ročník v pečení bramborových placek dle babiččina receptu se zelím nebo s povidly zaznamenal hned několik nej:

Upeklo se rekordních 463 placek.

Těsto bylo připraveno z 50 kg brambor.

Vlastní pečení s hudební kulisou kapely „Čágo“ trvalo 5 hodin.

 

Všem členům spolku Nový zámek Chodová Planá patří velký dík za zorganizování a pracovní nasazení této velké prázdninové společenské akce, kterou spolek pořádá pro gurmány z Chodové Plané a širokého okolí. Letos se sjeli příznivci placek i ze vzdálenějších končin republiky, protože místní bramborové placky jsou vyhlášené.

Letos byla předána i speciálně pečená placka Starostenská. Starostka obce Lety předala starostovi Chodové Plané tímto výzvu k navázání spolupráce a propojení organizování kulturně společenských akcí a pozvala jej na letovské Martinské posvícení pořádané letos 9. listopadu.

 

Během Dokopné byl zajištěn jako každý rok stánek pro výtvarnou a tvořivou zábavu dětí. Také byla vyhlášena poznávací soutěž pro děti i dospělé společně s výstavou hospodářských historických předmětů.

A aby tradice byla doplněna něčím hodně moderním – děti předváděly jízdu na jednokolkách na speciálně připravené dráze před zámkem.

 

Děkujeme panu starostovi Luboši Hlačíkovi za podporu naší akce a vlastní účast při organizaci i konání Dokopné.

 

Děkujeme všem našim sponzorům i za podporu městyse Chodová Planá.

www zamek-chodova-plana.webnode.cz 

zapsala: Slávka Janochová