Dokopná 2021 - článek + foto

08.11.2021 20:08

Zámecká Dokopná s bramborovými plackami dle babiččina receptu

V sobotu 21. 8. za hudebního doprovodu „Čága“ se konal na nádvoří zámeckého areálu již 9. ročník „DOKOPNÉ“ – pečení bramborových placek s povidly či se zelím. Byl organizován spolkem Nový zámek Chodová Planá.

Zámecký areál opět ožil, připomněli jsme historii Chodové Plané na fotografiích a pohledech a potrápili zájemce s hádankami na téma historických zemědělských a jiných exponátů z dob našich předků.

Jako každý rok začínají přípravné práce pro pečení placek již v pátek. Letos byl však pracovní tým posílen čtyřmi výkonnými pomocnicemi na válení placek, proto samotné pečení šlo velmi rychle od ruky a zájemci o placky maštěné sádlem, na sladko s povidly nebo na slano se zelím byli velmi rychle obslouženi. Klobouk smekáme, dámy! J

Jako každý rok jsme připravili i dětský stánek s usměvavou lektorkou Ivankou. Děti dováděly s obřími bublinami nebo si dělaly radost malováním a výrobky z papíru. Bylo tam stále plno.

Měli jsme příjemné počasí a výbornou náladu a úsměv mezi organizátory akce i jejími návštěvníky. Velmi si toho vážíme, vážíme si i podpory obce a těšíme se na jubilejní 10. ročník! 

Slávka Janochová