Postřižiny - shrnutí

21.06.2016 09:23

Postřižiny

Spolek Nový zámek Chodová Planá ve spolupráci s rodinným pivovarem Chodovar uspořádal v sobotu 18.6. večer divadelní představení původního muzikálu Postřižiny na motivy románu Bohumila Hrabala.

Na nádvoří pivovaru Chodovar nejprve vystoupila kapela Třehusk a hodinu po ní se rozezněly první tóny muzikálu, ve kterém nebylo nouze o vtipné scény v podání osvědčené dvojice herců Petra Jančaříka v roli doktora Gruntoráda a Lumíra Olšovského coby pana Koloničného. Těmto profesionálům znamenitě sekundovali dobřichovičtí ochotníci v čele s Karlem Králem v roli Pepina, dále  Alena Říhová v roli paní Koloničné, jež sehrála part manželky-dračice a Míša Nosková v roli krásné a smyslné Maryšky, která nakonec zachránila funkci správce pivovaru pro svého manžela Francina. Režisérem muzikálu byl pan Miloslav Frýdl.

Počasí bylo přívětivé jak k divákům, tak hercům i herečkám, které ve scénáři mají koupel v pivovarských sudech. Přeci jen za teplejšího počasí je snadnější do chladné vody vlézt.

Děkujeme všem sponzorům, bez jejichž pomoci by podobné kulturní představení v Chodové Plané neproběhlo. Děkujeme také všem členům spolku Nový zámek za jejich celoroční práci pro spolek, jehož náplní je ožívat kulturní dění v Chodové Plané v místním zámku a jeho přilehlém okolí. 

Slávka Janochová

Fotografie na našich stránkách na Facebooku - zde